Keuken

Structuur in onze keuken

Ook in onze keuken heeft alles een vaste plaats.

Het basis materiaal om te eten en drinken liggen in de grijze kast. Hier vind u ook dozen met materiaal in zoals bv. handdoeken.

Wat in een doos zit moet er ook terug in! We vragen om deze kast elke keer na gebruik dicht te doen, dit omdat er veel stof is op de paddock en dan komt er zand in de kast

Als u iets verder de keuken binnengaat komt u bij het kookgedeelte. Hier kan u iets bereiden. Het vuur werkt op gas, u zet het vuur aan door de blauwe knop in te duwen en naar links te draaien. U dient eerst de gasfles open te zetten alvorens u kan koken.

Vergeet nooit om de gasfles terug dicht te draaien na het koken!

Rechts naast het vuur staan potten en pannen om te gebruiken. We vragen vriendelijk om na gebruik ook alles af te wassen. Dit kan u doen aan onze wasplaats bij de sanitaire ruimte.

Gebruik van fluitketels

Deze fluitketels worden ENKEL gebruikt voor drinkwater.  Het water uit de zwarte tonnen is regenwater of grondwater en is niet geschikt voor consumptie.  Het drinkbaar water wordt aangeleverd in drinkbidons.

Afwas

Er is wel een kleinere fluitketel waarin water uit de zwarte tonnen kan gedaan worden.  Hiermede kan je water opwarmen voor de afwas.  Er wordt best afgewassen in 3 spoelbakjes.

  • Spoelbak 1 : koud water om de afwas te spoelen.
  • Spoelbak 2 : warm water om af te wassen
  • Spoelbak 3 : warm water of koud water om na te spoelen (zeep er af spoelen)

Deze werkwijze gebruiken we om warm water te sparen.  Op deze manier blijft het warm afwaswater langer proper om af te wassen.  De etensresten worden immers in spoelbak 1 reeds verwijderd.